.

Από την Κούταλη και την Αφσιά του Μαρμαρά, το Ρεϊζντερε και το Κερμεγάλεσι της Ερυθραίας, την Ίμβρο και την Τένεδο... στη Νέα Κούταλη της Λήμνου





Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

Καλώς ήλθατε

Η Νέα Κούταλη

Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με σκοπό να συναντηθούμε και να συνεργαστούμε στην έρευνα και τη μελέτη της ιστορίας της Παλιάς Κούταλης στην Προποντίδα, της ζωής και των δραστηριοτήτων των Κουταλιανών μέχρι το διωγμό τους και την εγκατάστασή τους στη Νέα Κούταλη της Λήμνου. Να αναδείξουμε τα ήθη και έθιμα. Να διδαχθούμε. Και φυσικά να επικοινωνούμε.

Όσοι ζουν στη Νέα Κούταλη της Λήμνου, όσοι μεγάλωσαμε εκεί και αναγκάστηκαμε να φύγουμε -προσωρινά- μακριά της, όσοι ανακάλυψαν τη φιλοξενία της και την έκαναν δεύτερη πατρίδα τους και φυσικά εκείνοι που... μασάνε σίδερα και ψάχνουν τις ρίζες του Κουταλιανού και... τους Κουταλιανούς στη Λήμνο.

Η Νέα Κούταλη έγινε η Νέα Πατρίδα και για τους πρόσφυγες από το Ρείζντερε και την Ερυθραία της Μικράς Ασίας, καθώς και για αρκετούς από τα γειτονικά νησιά Ίμβρο και Τένεδο.

11 σχόλια:

crazywool είπε...

Καλή αρχή και μην ξεχνάτε είμαστε οι καλύτεροι όλων!

Ανώνυμος είπε...

kali arxi!

Unknown είπε...

Φίλατε θα ήθελα πολύ να τα πούμε απο κοντά - βλέπω πως ζούμε και οι δυό στην Αττική.
Σήμερα μόλις είδα το σχόλιό σου στην ιστοσελίδα που είχα για λίγο καιρό αφήσει.
Σαράντης Βασιλείου
vassiliou@mail.gr

Ανώνυμος είπε...

Οι Λημνιοί είναι πραγματικά άνθρωποι όμορφοι και αξιόλογοι ! Και το λέει κάποιος που δεν έχει καταγωγή από τον τόπο αυτό.Αν καιδεν έχω βρεθεί στο νησί έχω πολύ καλή άποψη γι' αυτό, για τις ομορφιές, τον πολιτισμό, την Ιστορία, την ηρεμία του. Σαν από επιλογή να βρίσκεται μέσα στο μεγαλείο της απλότητας, προστατευμένο από τη βοή και το ανούσιο ξόδεμα χρόνου και ψυχής των πόλεων.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή ιδέα. Έχω επισκεφτεί πολλές φορές την ιστοσελίδα από την οποία χρησιμοποιείς υλικό και από δω και πέρα θα βλέπω συχνά και αυτήν. Πρωτότυπη ιδέα για τη συσπείρωση των απανταχού Κουταλιανών. Φυσικά είμαι από την Κούταλη την οποία έχω επισκεφτεί. Μένω στο Λαύριο και αυτόν τον καιρό σκεφτόμαστε να ιδρύσουμε ένα σύλλογο Μικρασιατών,οπότε η ιστοσελίδα θα μας φανεί χρήσιμη.

ΜΟΥΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓ.ΛΑΥΡΙΟ είπε...

χαιρετω..πολυ καλη δουλεια...μπραβο σου "κουταλιανε"..ειμαι απο το λαυριο που υπαρχουν αρκετοι κουταλιανοι..η γιαγια μου απο την μητερα μου ηταν απο την αμφισια απεναντι απο την κουταλη...αν εχεις κατι για την αμφισια θα το ηθελα..

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικη η προσπαθεια σας.Εχω και εγω την τυχη να ζω στο υπεροχο νησι της Λημνου και να επισκεπτομαι συχνα την Νεα Κουταλη.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ είπε...

Συγχαρητηρια για την εξαιρετη δουλεια!Χαιρομαι που ακομα υπαρχουν ανθρωποι που δεν ξεχνουν....Ενας απο αυτους ειμαι κι εγω.Εχω βαλει σκοπο να επισκεφτω την Κουταλη συντομα.Να δω απο κοντα την πατριδα....

Λουκας απο Πορτογαλια...κι εννοειται
Κουταλιανος!
loukasaor@hotmail.com

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ είπε...

Γεια σου Χάρη! Για αλλη μια φορα μπραβο για την υπεροχη δουλεια που εχεις κανει! Καλη συνεχεια!

Χαιρετισματα στον Σαράντο!

Λουκας.

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια για το blog.Απο παιδι ο παππους μου μου ελεγε οτι οι συγγενεις του ηταν απο τη Κουταλη και ο παναγης ο κουταλιανος ηταν ξαδερφος του.Εφυγαν οι γονεις του και πηγαν στη Μηλο οπου και εμεινε απο παρατσουκλι σαν επωνυμο μας το τουρλου απο ενα νησακι εκει.Περισσοτερα δεν γνωριζω.Αν καποιος εχει καποιο στοιχειο θα χαιρομουν πολυ.Σας ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Η μητέρα μου είναι Κουταλιανή και ο πατέρας μου από το Πουρτιανού.Αγαπώ το χωριό μου το οποίο έχω να επισκευτώ από το 1995.Μέσα μου έχω κρατήσει τις πιό υπέροχες αναμνήσεις από τα καλοκαίρια που περνούσα σαν παιδί.Φιλιά σε όλους τους Κουταλιανούς.